Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Živá voda

02.09.2014 00:00

Prázdniny za sebou zavřely dveře, ty školní ještě nebyly pořádně otevřeny, a tak jsme se vydali na Modru podívat se na "živou vodu". Chtěli jsme se trošku pokropit, abychom byli živí pak i ve škole. Na internetu jsme si našli, kam jedeme, co tam uvidíme, na co všechno se můžeme těšit.  Návštěva však předčila naše očekávání. Nikdo z nás si nedovedl představit, že se budeme procházet skleněným tunelem pod vodou. Některé rybičky i obří ryby s námi laškovaly, chvílemi si hrály na schovku, zaplouvaly do tmy a vyplouvaly těsně u skleněné stěny a bylo vidět, jak mají obrovskou radost z našeho leknutí. Po chvilce jsme se spřátelili a jednotlivé ryby i poznávali. Paní průvodkyně nám povykládala něco málo o druzích ryb, které můžeme shlédnout, o jejich historickém vývoji a také o jménech, jimiž některé z nich byly pojmenovány.

Po pobytu pod vodou jsme se šli podívat nad vodu. Tentokrát jsme ryby viděli shora v rybníčku. Asi jsme také vypadali jinak, než pod vodou, protože za námi rybky připlouvaly a zvědavě si nás prohlížely. Zvědavost se pak přenesla i na nás, protože jsme pod hladinou objevili něco jiného než rybu - on to byl potápěč.

Přestože nám vůbec nepřálo počasí, celou dobu pršelo, nám to ale nevadilo. Podívali jsme se také na babiččinu zahrádku, která je plná bylinek. To abychom pak tetám v domově mohli povykládat, že tam mají tu či onu bylinu, kterou pěstujeme v květináči na okně, a ona voní a vypadá úplně stejně tam i tam. Prošli jsme se kolem rybníčku i přírodního koupaliště, zamávali na želvy, rozloučili se a odjeli domů.

Abyste z návštěvy Modry měli stejnou radost jako my, podívejte se na naše fotky.

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Ziva_voda_-_Modra_2._9._2014/c_prazdnin_-_petanque_31.8.2014/