Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Vojáci dětem

15.05.2014 00:00

Ve čtvrtek 15. května 2014 jsme nasedli do vlaku a jeli do Hranic na Moravě, kde místní vojáci pořádali 5. ročník akce "DUKLA a vojáci baví dětské domovy". Počasí moc nepřálo, pršelo a foukal silný nárazový vítr.

Po příchodu na místo a prezentaci byly zahájeny soutěže. První soutěží byl turnaj v malé kopané, kde jsme odehráli jediný zápas, který jsme prohráli 3:0 a tím jsme byli vyřazeni. Pak následovali další soutěže: turnaj v pětiboji - šipky, hod na branku, kop na branku, hod na cíl a hod na koš. Hodnotil se celý pětiboj, kde se našim dětem ne vždy dařilo, ale občas to byli výsledky vynikající. Například Martin Jurča vytvořil absolutní rekord v hodu na koš, kde z 25 možných bodů získal plný počet. Nevýhodou bylo, že během všech soutěží drobně pršelo a foukal nepříjemný nárazový vítr, který si hlavně se šipkami dělal co chtěl.

Odpoledne bylo zaměřeno na ukázky. Nejdříve příslušníci PČR ukázali zásah při "vyloupení banky" a zadržení pachatele se služebním psem, další ukázkou bylo zadržení pachatelů v autě a jejich odzbrojení.

Následně měly děti možnost seznámit se se zbraněmi AČR, nejenom seznámit, ale i vzít do rukou pod dohledem zkušených instruktorů. Dále měly možnost vyzkoušet lezeckou stěnu, kde opět organizátoři připravili přilby, lana, ale bohužel vítr a déšť omezili lezení jenom do výšky 1.5 metru. Ukázka, která zaujala hlavně kluky, byla ukázka bojového umění Musado, kde instruktoři tohoto bojového umění předvedli ukázky a odpovídali na zvídavé otázky přihlížejících.

Akce i přes nepřízeň počasí byla velmi zajímavá a nám nezbývá než poděkovat vojákům za pozvání a možnost seznámit se s jejich prostředím. Těšíme se na další, v pořadí už 6. ročník této velmi pěkné a milé akce. DĚKUJEME.

Mgr. Jozef Mojžiš
vychovatel DD Uherský Ostroh

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/DUKLA_a_vojaci_bavi_detske_domovy_15._5._2014/