Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Vánoční dílničky v Knihovně BBB v Uh. Hradišti

30.11.2013 00:00

V sobotu 30. listopadu 2013 se v knihovně Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti konala tradiční akce „Den pro dětskou knihu“. V rámci této oblíbené akce byly pořádány v knihovně také vánoční dílničky, na které byly děti z našeho dětského domova pozvány knihovnicemi dětského oddělení Hankou Hanáčkovou a Mirkou Čápovou. Přemýšleli jsme, jakým výrobkem dětem udělat radost, a proto zvítězili andělíčci pletení z papírových ruliček. Před námi byl tedy úkol namotat dostatečný počet ruliček, což pro naše šikovná děvčata nebyl žádný problém.

Nátálie, Marie, Diana a Michaela se plné očekávání a těšení vydaly v sobotu ráno do Uherského Hradiště. Po příchodu do knihovny jsme se s milými knihovnicemi přivítali a

přichystali jsme si veškeré pomůcky na tvoření andělíčků. S děvčaty jsme také přivezly na ukázku pár vánočních výrobků - drátkované hvězdičky, provázkové stromečky, sádrové ozdoby..., které se také návštěvníkům líbily.

Po zahájení akce se u našeho tvořivého stolečku vystřídala spousta malých i větších dětí, které si pod odborným dohledem  našich děvčat vyráběly andělíčky. Chvílemi byl u stolečku i takový zástup, že se i děvčata trošku zapotila. I přesto  byla děvčata ochotná a trpělivá. Krátký oddych jsme měli jen ve chvíli, kdy se děti usadily k hrané pohádce o Pejskovi a kočičce a O žluté bundě s pokaženým zipem, kterou četli herci Slováckého divadla David Vacke s Jirkou Hejcmanem.

Malí návštěvníci odcházeli od našeho stolečku s úsměvem a hotovým andělíčkem. Děkujeme knihovnicím dětského oddělení za pozvání a jsme moc rádi, že jsme spoustě dětí udělali radost a zpříjemnili předvánoční čas.

Teta Sylva + Natálie, Marie, Diana a Michaela – Dětský domov Uherský Ostroh

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Den_s_detskou_knihou_30._11._2013/