Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Třikrát a dost

19.02.2016 00:00
Třikrát a dost řekly si pravděpodobně děti Dětského domova Uherský Ostroh a putovní pohár plaveckých závodů nechali pořadateli. Opak je však pravdou. Pořadatelé vyhlásili termín závodů o měsíc dříve, než obvykle, jarní prázdniny byly také o mnoho dnů dříve, než vloni a nebyl čas řádně natrénovat.
Při prvním tréninku tety se strejdou zjistili, kdo se alespoň trochu nebojí vody a hlavně, kdo se udrží na hladině. Obrovskou výhodou bylo, že část mladších dětí prošla půlročním plaveckým výcvikem pořádaným Plaveckou školou v Uherském Hradišti. Jejich absolventi se s vodou alespoň kamarádili.
Druhý trénink, v předvečer samotných závodů, byl již obestřen obavami – zvládnu, doplavu – nezvládnu, utopím se  Starším se moc trénovat nechtělo, ale my nejstarší jsme zvolili taktiku hodných tet a strejdy, protože jsme věděli, že je stejně bouřlivá atmosféra závodů pohltí a budou plavat na doraz, i kdyby se pak nemohli hýbat.
Přišel den „D“. Někteří se do rána osypali, jiní si málem vykašlali plíce, výmluv bylo hodně, i tak odjelo 14 statečných.  Proč statečných? Protože bojovali velmi statečně! Z bazénu uherskohradišťského aquaparku v silné konkurenci dalších osmi dětských domovů vylovili 8 zlatých rybek, sedm stříbrných, jednu bronzovou a pohybovali se i na dalších krásných místech. Vše svým výkonem podpořila teta Sylva, která vylovila stříbrnou rybku, a strýc František si odnesl rybku bronzovou. Na kterém místě jsme se umístili v pořadí domovů, pořadatel zatím nesdělil. Neznalost umístění nás ani nemrzí, protože na úžasných výkonech se podíleli všichni ve složení Monika + Daniela + Angela + Marie (nejúspěšnější, získala tři prvenství) + Diana + další Diana + Laďa + Jan + Veronika + Miroslav + Pavel + další Pavel + Zdeněk + Michal.
Všichni za odměnu mohli pobývat a řádit v zábavné zóně aquaparku. Vstupenky děti obdržely od pracovníků hotelu Slunce v Uherském Hradišti a společnosti VM PLAST, s.r.o. z Nedakonic. DĚKUJEME 
 
Malí, větší i největší plavci dětského domova
https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Plavecke_zavody_19._2._2016/