Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

„Srdce pro Václava Havla“ v Uherském Ostrohu

08.06.2013 00:00

V sobotu 8. června 2013 se v rámci tradičních Bylinkových dnů v Uherském Ostrohu konala akce s názvem „Srdce pro Václava Havla“, při které byla slavnostně odhalena nová podzemní zámecká trasa nesoucí název Křišťálová jeskyně. A proč „Srdce pro Václava Havla“? V podzemí zámku je vystavena plastika ze svíček, jež lidé zapalovali na památku prezidenta Václava Havla.

Doprovodným programem byl také jarmark, na který byl náš dětský domov pozván odborem kultury MěÚ Uherský Ostroh. Děti během měsíce května vyráběly srdíčkové výrobky z různých materiálů např. z drátků a korálků, z papírových ruliček, různobarevných látek atd.

Na jarmarku reprezentovaly náš dětský domov tentokrát ty nejmenší děti s pomocí Pavla Lukáše a úkolu se zhostily na výbornou. Předškoláci Tomáš a Daniela se za stolem s úsměvem otáčeli a byli milí k návštěvníkům. Užily si také doprovodný program – vystoupení kamarádu z MŠ, při kterém si také zazpívali a zatancovali; vystoupení břišních tanečnic, bubnování na africké bubny atd. Počasí bylo krásně slunečné, takže jsme si užili příjemné odpoledne.

Organizátorům jsme poděkovali za pozvání a budeme se těšit na další jarmark v Uh. Ostrohu.