Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Sportovoali jsme navzdory COVIDu

06.05.2021 00:00

Sportem ku zdraví i v době koronavirové

Dne 6. května 2021 se v Uherském Ostrohu konaly Regionální sportovní hry dětí a mládeže dětských domovů, letos však v rámci Dětského domova Uherský Ostroh. Soutěž se skládala z atletických závodů a malé kopané.

Sportovní akce se zúčastnilo 27 dětí, tedy 4 rodinné skupiny, které na atletické závody a malou kopanou pilně trénovaly. Program započal v 9:00 hodin slibem o spravedlivých hrách, který složili jak děti, tak i rozhodčí závodů. Seznámení s programem proběhlo hladce, všichni všemu rozuměli a začalo se s první disciplínou – sprintem. Následovala disciplína skok do dálky, nejmladší z místa, starší s rozběhem. Dále děti sportovaly v disciplínách: hod kriketovým míčem, vytrvalostní běh a štafetový běh. Většina závodníků svými výkony překvapila nejen přihlížející, ale také sebe.

Dětem po závodech vyhládlo a v domově na ně čekal vydatný oběd a zasloužený odpočinek. V druhé části dne se děti přichystaly na malou kopanou, rozvěsily si vlajky rodinných skupin kolem fotbalového hřiště, a za doprovodu hlasitých fanoušků započala hra. Odhodlaní hráči utíkali za míčem s plným nasazením vyhrát. Blížil se konec utkání a děti zvědavě čekaly na výsledky všech závodů. Vítězové byli štědře odměněni a se svými medailemi byli zvěčněni na fotografiích.

 

Bc. Veronika Sedláčková, vychovatelka

Fotky z atletiky a kopané.