Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Slavnosti vína očima dětí dětského domova

11.09.2014 00:00

Ráno to vypadalo, že všechno víno ze slavností odteče se spoustou vody, která padala z nebe. Ale protože se na náměstí V Uherském Hradišti nakonec sešla spousta usměvavých lidí, asi se i zatažená obloha chtěla usmát a vysvitlo sluníčko.

Tradiční součástí Slavností vína nejsou jen cimbálové muziky, písničky a tanečníci, ale i stánek dětí z Dětského domova v Uherském Ostrohu. Ve stánku jsme letos prezentovali dekorační předměty z  papíru, sena, makovic, vlny, textilu i dalších tradičních materiálů, které naše dětí vyrobily v rámci výchovných činností a arteterapie. Za pultem stánku se děti střídaly a vyzkoušely si, jaké to je prezentovat výrobky, jak vhodnou formou oslovit návštěvníky a také jim povyprávět, jak se co vyrábí. O tom, že se naše výrobky líbily, svědčí i to, že si mnohé z nich lidé odvezli do nejrůznějších koutů naší vlasti.

Samozřejmě jsme si Slavnosti i užili. Pochutnali jsme si na tradičních dobrotách, obdivovali jsme kroje v průvodu, navštívili několik vystoupení. Rádi jsme zatleskali našim kamarádkám z folklorního souboru Písečánek a tetě Dobře s Drmolicemi z Polešovic. Všem se moc líbili šohaji na koních a malé děti v krojích. A vůbec nejlepší bylo, že některé z písniček už umíme a mohli jsme si je zazpívat.


Teta Lenka s Maruškou, Diankou, Natálií, Lukášem, Honzou a také s našimi "bývalými" Michalkou + Tomem + Martinem.