Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Setkali jste se někdy s Ježíškem?

02.01.2014 00:00

Teď asi máte pocit, že jsem se úplně zbláznila. Co má měsíc březen společného s Ježíškem? Pouze to, že tento příspěvek v měsíci březnu čtete. Ale skuteční, opravdoví Ježíšci, z masa a kostí, nás navštívili na konci měsíce ledna. Jsou to dva studenti z neratovického gymnázia, kteří před vánocemi rozjeli na portále MilyJezisku.eu obrovskou akci s vánočními dárky pro děti z dětských domovů. Děti tam měly vložena svá přání a ty jim anonymní či konkrétní Ježíšci plnili. Ono to asi pro veřejnost není nic neobvyklého. Prostě spousta lidí věnuje dárky dětem z dětských domovů. Tady je však spousta odlišností. Ti dva kluci - Vojta s Martinem, ve svých 16-i letech(!) všechno vymysleli (málokterý šestnáctiletý myslí na to, jak pomoci jiným, třeba i stejně starým dětem), připravili a také zrealizovali. Přestože měli spoustu nabídek na prodej svého nápadu, nepodlehli kouzlu financí.

Děti z dětského domova měly možnost se s těmito Ježíšky osobně setkat. Kluci na základě pozvání do domova přijeli, s dětmi i vychovateli pobesedovali. Holky se také ujaly role průvodkyň - kluky provedly po Uherském Ostrohu, pochlubily se městem, ve kterém vyrůstají.

Dvoudenní setkání skončilo, bylo velice příjemné, milé a hlavně přínosné, že i velmi mladí lidé přemýšlejí, jak pomoci těm, kteří svůj začátek života žijí mimo svoji rodinu.

Vašku a Martine, moc a moc děkujeme a těšíme se na další setkání.

holky a kluci z uherskoostrožského dětského domova