Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Plesali jsme, plesali...

01.02.2013 00:00

Pohádkový discoples v Uherském Ostrohu

V polovině února se uskutečnil na sokolovně v Uherském Ostrohu již třetí discoples, který pořádal Dětský domov ve spolupráci s Městským úřadem. Hlavními pořadateli byly starší děti z 1. rodinné skupiny, které již mají zkušenosti z loňského roku. „Jaké zvolíme téma? Co bude na programu? Co děti baví?“, a tak začala příprava už v prosinci. Zvítězilo téma „Z pohádky do pohádky“. Malovaly se plakáty, kdy všechny děti z dětského domova pomáhaly s výzdobou, kterou tvořily pohádkové postavičky. Tety Pavla a Štěpánka nacvičily s dětmi taneční pohádkové vystoupení, všichni pilně trénovali, ještě připravit tombolu, nachystat sál, nakonec je vše hotovo.

„Můžeme začínat“ hlásí teta Dobra  v 16 hod.To už je sál plný dětí i dospělých. Pohádkový příběh zahajuje ledová královna (paní ředitelka dětského domova). Je krásná, celá bílá, třpytivá a přivádí ze svého zimního království krásné malé vločky a sněhuláky – děti z Mateřské školy Sídliště. Ty roztančí a roztleskají celý sál .Zvědavě je pozorují i Mach a Šebestová se svými kamarády – dětmi Základní školy Uh.Ostroh. Jejich pěvecké vystoupení je veselé,  a protože mají kouzelné sluchátko, zavolají další účinkující – děti Mateřské školy křesťanské, které svým country vystoupením roztančí celý sál. DJ Chabičovští přidávají soutěže a kouzlení. Děti také zvědavě pokukují po tombole, kde letošní 1. cenou byla vitamínová ovocná bomba, to proto, abychom zahnali hrozící chřipku. Jako překvapení přijela zazpívat Kristýna Daňhelová, finalistka Hlasu ČeskoSlovenska.

Pohádkový rej pokračuje tanečním vystoupení dětí Dětského domova „Jdeme do finále“, tančí se až do pozdního večera, kdy vládu nad pohádkami převezme Večerníček. Ten popřál dětem dobrou noc a pěkné sny plné dojmů z roztančeného discoplesu.

autor: Dobromila Krysová (vychovatelka Dětského domova)