Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Plavecké závody v Uherském Hradišti očima vítězů

24.03.2013 21:09

V sobotu 23. 3. 2012 se děti z Dětského domova v Uherském Ostrohu zúčastnily dalšího ročníku plaveckých závodů dětských domovů, které již tradičně pořádá Dětský domov v Uherském Hradišti.

Abychom neudělali ostudu, bylo nutné se na závody řádně připravit. V rámci této přípravy jsme naplánovali 4 návštěvy uherskohradišťského Aquaparku, s jejichž realizací nám vydatně pomohla i místní plavecká škola zapůjčením podpůrných plavacích pomůcek. Během jednotlivých tréninků se ukázalo, kdo „na to“ má, a kdo ne. Někteří plavci překvapili nás i sebe samé. Třeba Vilém, Daniela a Tomáš sice ještě nechodí do školy, ale svým nasazením a výkony strčili do kapsy nejednoho školáka.

Po posledním tréninku tak byla jasně stanovena konečná nominace. V den závodů bylo krásné počasí a ani stoupající nervozita nám nemohla zkazit naši dobrou náladu a očekávání. Když byly závody oficiálně zahájeny, začaly jednotlivé rozplavby podle věkových kategorií. Naši nadějní plavci většinou nezklamali a ve svých kategoriích dosáhli na stupně vítězů. Potvrzením celkově dobrých výkonů bylo závěrečné převzetí putovního poháru pro nejúspěšnější zařízení.

I přesto, že letos byla účast na závodech slabší než v minulých letech, byla konkurence silná. Děti se prostřednictvím takovýchto akcí a zážitků učí poznávat svoje schopnosti a budují si důvěru v sebe sama. Co může být lepšího, než stát na stupních vítězů a vychutnávat si zasloužený potlesk kamarádů i poražených soupeřů. Sami ještě přidáváme cenu navíc, a to cenu fair play pro Soňu Červeňákovou a její vychovatelku z DD Liptál. Holky, DĚKUJEME :-) Letošní plavecké závody jsme si moc užili a všichni máme velkou motivaci příští rok podat ještě lepší výkony. Pokud si chceme krásný putovní pohár ponechat v držení i další rok, nic jiného nám ani nezbývá!