Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Plavecké závody podruhé

05.03.2012 21:01

 

I naše děti se zúčastnily již popsaných plaveckých závodů.

Sobotní ráno bylo jako každé jiné, jen s tím rozdílem, že se nešlo do školy, ale jelo do aquaparku v UH. Plavky nabaleny, ručníky také, hřebínky nepotřebujeme, mýdlo si půjčíme, odjíždíme. Známé prostředí, stejné skříňky v šatně jako při plavání se školou, převléci do plavek - jéééé, my jsme všichni modří jako vodička! Takové zjištění bylo u naší skupiny dětí, jejíž věkový průměr nepřesáhl osm let a na vodě se udržela pouze tři děvčata. O plavání nemohlo být řeči, ale nevadí, my to zkusíme. Raději jsme se již dopředu vyfotili na bloku číslo jedna, my jsme prostě JEDNIČKY! Plavecká škola nám zapůjčila plavací pásy a hurá do vody. Slovo "hurá" zaniklo v křiku dětí, do vody se nikdo nehrnul, protože oni se všichni určitě utopí.  Tato filosofie u dětí přetrvávala do prvního startu, kdy Maruška měla plavat v dráze číslo čtyři. Hrůza, žádný okraj bazénu v dohledu, já plavat nebudu, pláč mně jde líp. Tak ředitelko, pěkně do vody a dělej mi "vodiče". Nakonec z těchto slz bylo druhé místo na bedně. Stejná situace nastala u plavání s Tomášem - když mohla plavat s Maruškou, může plavat i se mnou. Co by ředitelka pro své děti neudělala ... Naštěstí další děti již plavaly samy a plavaly výborně. Z osmi účastníků si Tereza a Natálie vylovila zlato, Dianka a Maruška stříbro, další Maruška bronz, Verča s Tomášem bramborovou medaili a Lucie obsadila šesté místo. Není nad to, zúčastnit se plaveckých závodů s neplavci. Na závěr měly všechny děti možnost ve vodě se vyřádit.

Jako jediná výprava jsme měli podporu ředitelství školy, kterou děti navštěvují. Mgr. Petr Bělohrad povzbuzoval, co mu síly stačily.

Děkujeme organizátorům za skvělou akci, kterou jsme si opravdu užili :-) , plavecké škole UH za zapůjčení plaveckých pomůcek (proto jsme ve zdraví přežili) :-) a řediteli ZŠ UO za hlasovou podporu :-)

Fotky