Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Petanque u kamarádů v Medlovicích

02.10.2013 00:00

Nepříznivé počasí nedovolilo uspořádat tradiční turnaj v petanqui na domácím hřišti v Buchlovicích. Proto ženské zástupkyně jednotlivých organizací – za „Stříbrné kule Buchlovice“ Jaruška Sonntagová + za „Ústav sociální péče pro mládež Medlovice“ Bc. Eva Copláková + za „Dětský domov Uherský Ostroh“ Mgr. Jana Frühaufová – daly hlavy dohromady a domluvily se, že turnaj se odehraje přímo v ústavu v Medlovicích. A tak se také stalo J

Přišel den „D“, hodina „H“ a do Medlovic přijíždí již vzpomínaná Jaruška Sonntagová spolu s Mirkem Horákem (manžel prezidentky Stříbrných kulí), Jana Frühaufová s Dobromilou Krysovou a dětmi z DD Uh. Ostroh. Ve dveřích ústavu již čeká usměvavá Lenka Machálková, která celou výpravu vítá, představuje děti a jde se na věc. Trošku upravená pravidla, aby podmínky byly stejné pro všechny zúčastněné, koulíme, házíme, zkoušíme různé finesy, abychom byli nejlepšími. Po počátečním ostychu se již ozývá jen smích a tleskání. Děti s různou mentalitou se obdivuhodně semkly, skvěle si rozumí a vůbec k sobě nepotřebují žádné dospělé. Ti si mezitím předávají zkušenosti, sdělují si, jak to s dětmi vypadá právě u nich a po očku pozorují děti. Soutěžní klání končí, děvčata z ústavu zvou všechny na očerstvení, které připravily spolu se svými tetami. A kdo vyhrál ? No přece všichni při úžasně prožitém odpoledni J Jaruška s Mirkem předali všem dětem spoustu odměn, které věnovala ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA MINISTERSTVA VNITRA ČR – děkujeme. Děvčata ještě svým kamarádům z „Ostroha“ ukázala  své pokojíky, mimochodem krásně uklizené, a provedla je po celém ústavu.

Žlutou tečku na závěr udělalo plyšové kuře – hračka věnovaná do dražby Slováckého léta, které bylo předáno děvčatům v ústavu.

Ještě před odjezdem si všichni slíbili, že se sejdou příští rok v Buchlovicích, a pokud nebude příznivé počasí ? nevadí, ony to ty ženské zase nějak vymyslí.

 

Foto: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Petanque_Medlovice_2.10.2013/