Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Ohlédnutí za prázdninami

15.09.2009 14:20

Šedesát dva dnů prázdnin uběhlo jako voda, budovy škol se dnešním dnem rozezvučí dětskými hlásky, školní rok začíná. To v dětských domovech hlasy dětí zněly po celou dobu. Ne všechny měly to štěstí, aby si je vzaly rodiny, příbuzní, známí...  A tak jim tety a strejdové připravili v domovech prázdniny sami. Že to byla činnost pestrá, o tom vůbec nepochybujte!

Nejmladší děti se vypravily zocelovat své zdraví do Mladečských jeskyní. Starší pak prožily nezapomenutelné chvíle na táborech v Myšinci, kde se sešli budoucí novináři (o jejich zážitcích si můžete přečíst v časopise pro dětské domovy "Zámeček").

Na Elseremu a Eši se holky a kluci naučili mnohým tábornickým dovednostem.

Svoji fyzickou kondici si zajeli zlepšit do Zlenice, kde pro ně Hanka Kynychová připravila soustředění v aerobiku, hip-hopu, břišních tancích a muzikále. Třífázový trénink dal mnohým zabrat, ale výsledky určitě přinesl.

A ti, kteří ani přes prázdniny nevydrží bez knížky a touhy po vědění, se sešli na jazykovém kurzu v Orlických horách.

Pak zůstala zůstala ještě další skupina, která sice touhu po vědění a učení neměla, a přesto jazykový kurz navštěvovala, aby si před nástupem do školy alespoň něco zopakovala pod dohledem odborníků.

Zastoupení v prázdninovém kalnedáři měla také kultura. S kamarády z Bojkovic, Uh. Hradiště a Strážnice jsme se vydali na Shakesperovské slavnosti na Pražský hrad. Shlédnout dvě představení byl úžasný zážitek, který bychom dopřáli každému.

Nejen kulturou, zábavou a volnem živ je člověk, ale říká se, že práce šlechtí. Proto některé děti prožily část prázdnin na letních brigádách. Po zjištění, že spousta lidí se živí rukama celý život, raději se prý budou učit. Uvidíme, jak dlouho jim toto přesvědčení vydrží.

Prázdniny skončily, HURÁ DO ŠKOLY!

Zdroj: www.zkola.cz