Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

„Noc s Andersenem" v uherskoostrožském dětském domově

01.04.2016 00:00
V roce 2014 jsme se rozhodli v našem domově obnovit tradici společně trávených nocí s panem Andersenem, ale hlavně se spoustou krásných příběhů, pohádek a knih.
Naši  letošní noc jsme zahájili v Knihovně B. B. Buchlovana  v Uherském Hradišti, kde se naši nejmladší smáli veselým příhodám Pippi Dlouhé punčochy a jejích přátel v podání  Hoffmannova divadla, tleskali vítězům soutěží  i starostovi Uherského Hradiště ing. Blahovi, který jim přečetl pohádku. Pomohli také našim „tetám“ knihovnicím Mirce Čápové  a Hance Hanáčkové (tvůrkyním této báječné tradice) zalít Pohádkovník, který roste jen tam, kde mají rádi knihy.
Po příjezdu domů již začala naše noc, která byla tentokrát věnována opravdu panu Andersenovi, ale hlavně oslavenkyni – malé mořské víle, která letos slaví kulaté 180. narozeniny. Po krátkém uvítání  jsme  četli, dívali se a poslouchali právě tuto pohádku. Děti měli možnost seznámit se nejen s filmem a knihou, ale protože jdeme s dobou, poznali také čtečku elektronických knih a audioknihu. Abychom prokázali své vědomosti, vydali jsme se za pokladem sedmi moří, který získali ti, kteří jimi propluli na vlastnoručně poskládané loďce a splnili sedm zapeklitých úkolů.  Po návratu měl každý možnost vytvořit portrét víly, vyzdobit jej mušličkami a kamínky a také si pochutnat na leknínech, korálech a perlorodkách.  Krátce před půlnocí jsme se pokusili spojit s panem Andersenem a k naší radosti nám zodpověděl několik otázek, které jsme si pro něj připravili. Dozvěděli jsme se tak něco o jeho dětství, psaní pohádek i slávě, která jej podle věštkyně čekala. No a tak jsme se i my pomocí kouzelných run pokusili vyzvědět na osudu, jaký bude náš příští den…
Pak už se děti zakutaly do spacáků a na vlnách moří pomalu odplouvaly do spaní - samozřejmě při poslechu dalších pohádek.
A i když pan Andersen již dávno odešel do svých pohádek, tuto noc určitě trávil s námi…