Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Návštěva v ZOO Lešná

09.10.2015 00:00

V rámci projektu „ Do ZOO za kačku“, který nabízí dětem z dětských domovů vstup za symbolickou 1,- Kč, se vydalo 8 dětí z DD Uh. Ostroh na návštěvu za zvířátky. 

Největším lákadlem byli určitě rejnoci. Pro všechny to bylo první setkání a ještě k tomu možnost krmení, no kdo by odolal. Po překonání prvotního strachu, ponořili všichni ruku do vody a čekali na připlutí rejnoků, kteří jako „vysavač“ zbaštili všechno zakoupené krmení. Kdyby nás nečekala prohlídka celé ZOO, asi bychom tam byli dodnes a pořád krmili.

U každého výběhu a klece děti hledaly ukrytá zvířátka, soutěžily, kdo je pozná a umí správně pojmenovat. Překvapení bylo, když slyšely, jaké vydávají zvuky, přece jen některé z dětí byly v ZOO poprvé v životě. Sledovaly naprosto všechno, jak si spolu hrají, jak chodí, skáčou, lozí, jak se krmí. Ti starší už sledovali, jestli jsou v Americe, Africe, Austrálii nebo Asii, jaké jsou kde rozdíly.

Z Lešné se všichni vrátili nadšení, plni nezapomenutelných zážitků a nových znalostí, které budou určitě vyprávět svým kamarádům.

Bc. Iveta Sládková, vychovatelka

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Navsteva_ZOO_Lesna_9._10._2015/