Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Náš úžasný pobyt na ostrově Hvar v Chorvatsku

21.06.2013 00:00

27.5. 2013 nás čekala velká akce. Odjížděli jsme totiž na tři týdny do Chorvatska. Jelo nás tam14. - Pavel, Káťa, Jája, Jiřka, Honzík, Michal, Michal, Míša, Marťa, Lucka, Verča, Dída, Maruška a Natka.

Cesta do Chorvatska byla velmi náročná, ale  přesto zábavná. Cestovali jsme různými dopravními prostředky – vlakem, metrem, letedlem, lodí i autobusem. Po tomto únavném maratonu jsme se ubytovali. A pak nastala zábava. Každý den o nás bylo skvěle postaráno, nevyhnula se nám žádná sportovní aktivita, ani žádná ze společenských her. Denní programy jsme zahajovali ranní rozcvičkou a hned poté následovala snídaně. Všechna jídla byla výborná. Po snídani jsme měli vždy přichystaný program, který si pro nás připravili „sporťáci“ a praktikanti. Ze začátku pobytu nám počasí nepřálo, ale i přesto jsme si i deštivé dny užili. Postupně se ale počasí umoudřilo a my jsme se mohli zapojovat i do venkovních aktivit, zkoumání přírody a také lidí kolem nás. Ale hlavně – koupání v moři. Večer jsme se všichni scházeli na diskotékách, karnevalu, sledovali jsme kino, soutěžili v miss, hráli karaoke a zažili spousty zábavy. Celý program byl velmi pestrý a všechny aktivity se nám líbily, ale nevíce asi koupání v moři a výlety. Měli jsme možnost si prohlídnout město Vrboska. Také jsme jeli na výlet na ostrov Bol. Další výlet byl do Jelzy.

Dny se krátily a my jsme se pomalu, ale jistě loučili. Smuteční nálada nastala až poslední noc na „Svíčkované“, kdy jsme si uvědomili, že už se s některými možná nikdy neuvidíme a taky nám bylo smutno, že opouštíme toto krásné prostředí a moře. Poté nastala dlouhá a chladná noc. Ráno, když jsme se zbudili, tak jsme věděli, že už tam nejsme všichni. Půlka dětí odletěla brzy ráno, naše skupina odletěla pár hodin po nich. Na letišti nás čekali naši vychovatelé a taky velké loučení s přáteli. Cesta z Prahy byla horší, než cesta tam. Moc se nám totiž stýskalo.

 

S Mořským koníkem jsme jeli k moři poprvé a moc se nám tam všechno líbilo. Velice rádi bychom se zúčastnili i dalších turnusů.

Děkujeme mnohokrát  VZP, že akci Mořský koník uspořádala. Děkujeme všem sporťákům, lektorům, vedoucím a zdravotníkům, kteří se o nás celé 3. týdny starali. A hlavně bychom chtěli poděkovat paní ředitelce, která to všechno zařídila. Protože nebýt paní ředitelky, tak se mnozí z nás k moři nikdy nepodíváme.

Za všechno to velké DÍKY.

Děti z dětského domova Uherský Ostroh - Katka, Verča, Lucka, Jája, Míša, Natka, Maruška, Jiřka, Dída, Pavel, Michal, Honza Martin a Michal.