Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Malování obrazů

29.04.2018 00:00

Máte rádi pohádky?

My z Dětského domova v Uherském Ostrohu také, a proto jsme do kouzelného a barevného světa pohádek pozvali děti z I. stupně základní školy, aby ve výtvarné soutěži „Namaluj pohádku“ ukázaly nejen své šikovné ručičky, ale také dokázaly, že jim pohádky nejsou cizí a dobře se v nich vyznají.

Pondělní ráno nás přivítalo plné energie a náladu nám nemohl pokazit ani silný vítr, který kácel malířské stojany a odnášel malířská plátna. Děti si totiž v naší soutěži vyzkoušely, jaké je to být opravdovým malířem se skutečným výtvarnickým vybavením. Některé trochu vyděsilo velké plátno, ale všichni trému brzy překonali a pod rukama se jim začaly rodit pohádkové příběhy, které obdivovali návštěvníci z Křesťanské mateřské školky i děti ze Základní školy v Uherském Ostrohu.

A tak jste mohli potkat Šípkovou Růženku a Květušku s Červenou Karkulkou, vyplašit ptáka Ohniváka, trochu se bát při setkání s drakem a strašidýlkem Barbuchou, utěšit malou mořskou vílu, zachránit Budulínka a dostat chuť na koblížky.

Porota pak hodnotila nejen výtvarnou stránku díla, ale děti musely prokázat znalost vybrané pohádky a zodpovědět mnohdy zapeklité otázky. Vybrat tři nejlepší bylo velmi obtížné, ale Angela Vavreková, Simona Strachotová a Elena Zacharová se nakonec mohly těšit z dortů ozdobených malířskou paletou. A i další odměny byly pochopitelně výtvarnické – všechny děti obdržely sadu barev, aby mohly i nadále rozvíjet svou fantazii a tvořivost.