Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Malování na ploty

23.05.2010 19:56

 

Na sobotu 22. května 2010 si Lucka + Monča + Katka + Honza + Pavel + Mira + Lukáš, pod metodickým vedením tety Staňky, připravili akci "malování na ploty". Pozvali si své kamarády ze základní školy + zušky + Pastelky, tyto všechny z Uherského Ostrohu a z dětských domovů pak Liptál a Zlín Lazy. Ranní vstávání začínalo pohledem na oblohu a ... pršelo. Sedmá rozhodla, akce se uskuteční venku. Kluci navěsili panely na malování na plot, rozlili do nádob barvy, nachystali štětce, holky dokončily přípravu občerstvení a první účastníci se již hlásili. Přijela odborná porota ve složení výtvarníků prof. Jan Hanáček a Ludmila Cedidlová. Po zahájení si děti vylosovaly čísla panelů a začaly malovat. Nejmladší kategorie měla téma kamarádství, starší přátelství a nejstarší lásku. Všichni si museli také na závěr svá dílka také slovně obhájit. Atmosféra byla báječná, sluníčko se místy na mladé výtvarníky také zahledělo, ale svoji převahu v závěru prohrálo s houstnoucími mraky a vyhlášení výsledků se tak konalo v budově domova. Porota měla velmi těžkou úlohu ve výběru těch nejlepším, ale se svým úkolem se poprala velmi dobře. Rozdala diplomy a ceny a všichni se rozešli a rozjeli spokojeni do svých domovů.

Děti v průběhu akce přišla povzbudit Ing. Hana Příleská, radní ZK pro zdravotnictví, Mgr. Petr Bělohrad, ředitel ZŠ v Uh. Ostrohu a především manažerkaNadace Děti-kultura-sport Gabriela Jelínková spolu se svojí asistentkou Danou Křenovou.

Obrovské poděkování patří právě Nadaci Děti - kultura - sport za finanční i materiální podporu. Bez ní by se akce nemohla konat.

Zdroj a fotky: www.zkola.cz