Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Malovali jsme na plot

24.05.2009 21:59

Měsíc květen byl akcemi dětských domovů silně přesycen, ale o té, kterou vám chci přiblížit, neměla konkurenci v žádném z měsíců celého roku. Byla to akce tety Staňky Nerádové MALUJEME NA PLOTY. Celou ji připravila s dětmi z Dětského domova Uherský Ostroh, se svými přáteli a kamarády. Oslovila prof. Jana Hanáčka a Ludmilu Cedidlovou, povykládala si s nimi o svém nápadu – pomalovat ploty kolem budovy dětského domova – a oni ji podpořili. Navrhli barvy, formát malby i diplomy účastníkům. Se svým nápadem se teta rozhovořila i před paní Marií Bilíkovou ze Slováckého muzea v Uherském Hradišti, paní Lipárovou z Mikroregionu Ostrožsko, rodinou Zabadalových z Kroměříže. Požádala Colorlak ve St. Městě o sponzorství ve formě jejich výrobků. Připravila a rozeslala propozice, s dětmi vyrobila pozvánky (byla i v Ostrožských listech), připravila ceny. Na co sáhla, to se jí dařilo.

Přišel den „D“, třetí sobota měsíce května. Počasí nevědělo, jak se má zachovat. Bylo ale asi taky zvědavé na novou akci, proto slzičky v podobě deště na zem nespustilo. A bylo to dobře. Akce, lahodná pro oko a potěchu duše, tak přišla na svět polehoučku, klidně. Jak přijížděli přátelé, resp. sponzoři, tak přicházeli účastníci. Tentokrát byli pozváni opravdoví kamarádi, nejen děti z dětských domovů. Přišli „domácí“ ostrožani ze Základní školy UH, ze Základní umělecké školy UO, Dětského domova UO, DD Zlín Lazy, DD Bojkovice a DD a ZŠ Liptál. Jednotliví účastníci si vylosovali své místo na plotě, nafasovali barvy a barevné pláště a oddali se své práci na vlně fantazie. A bylo se na co dívat. Na chvíle oddechu bylo pro všechny zúčastněné připraveno domácí občerstvení, na kterém se, jak jinak, podílely opět děti.

Pro porotu nastal nelehký úkol – vybrat nejlepší z nejlepších, a těm potom předat nádherné diplomy a ceny, dorty v podobě malířské palety, helmy, výtvarné potřeby, propagační materiály mikroregionu Ostrožsko a mnohé další. Ti, kteří přišli, byli svědky nádherné nálady a skvělé akce, ti co nestihli, mohou přijít kdykoliv, výstava prací MALUJEME NA PLOTY  se otevřela právě třetí sobotu měsíce května v areálu Dětského domova Uherský Ostroh.

Moc děkujeme výše uvedeným sponzorům za podporu neobyčejné akce, vážíme si vás.

Zdroj: www.zkola.cz