Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Krajský přebor v lyžování a lopatění dětí Dětských domovů Zlínského kraje

21.01.2010 20:44

 Tak jako v předchozích letech i letos jsme byli velmi rádi, když jsme obdrželi pozvánku na Krajský přebor v lyžování a lopatění dětí Dětských domovů Zlínského kraje, který se koná již tradičně na Tesáku v Hostýnských vrších. Jak sám název napovídá nejezdíme sem jen tak okukovat zdejší krásnou přírodu, ale soutěžit a užívat si zimních radovánek. Zázemí této akci poskytuje rekreační zařízení kolem chaty „Ton“. Na přilehlé sjezdovce se pak odehrávají soutěže v lopatění – což je sjíždění svahu na plastovém kluzáku – a hlavně slalom, který je hlavním závodem této akce.

V pátek jsme tedy nabalili vše potřebné do auta a vyrazili s Tomem, Marií, Maruškovu, Milanem, Pavlem, Petrem, Verčou a Katkou směr Tesák. Sněhové podmínky byly dobré a tak jsme se nemohli dočkat až každý se svým načiním vyzkoušíme místní sjezdovku, na které je také vyhrazeno místo pro sáňkování, bobování a další způsoby jízdy z kopce dolů. Letos byla celá akce o to zajímavější, že zde byl rozmístěn Funpark Milka, který nabízí zábavu i možnost relaxovat třeba s horkým kakaem v křesílku s výhledem na okolní hory. Firma Milka je také sponzorem lyžařky Šárky Záhrobské, která se rozhodla, že letos převezme záštitu nad touto akcí.

Naše letošní výprava za sněhem byla úspěšná – posuďte sami: Veronika Pagáčová se umístila na 1. místě v lopatění v kategorii 9 - 12 let a Maruška Rohanová obsadila 3. místo také v lopatění v kategorii nejmladších 0 – 8 let. Milanu Borkovcovi se tolik nedařilo na sněhu, zato si odnesl cenu za 1. místo v turnaji ve stolním tenisu, který byl součástí doprovodného programu.

Víkend strávený v pohádkové zimní přírodě utekl jako voda a my se v neděli rozloučili s novými i starými známými a zamířili zpět do Uherského Ostrohu. Děkujeme organizátorům této akce a už se těšíme až se za rok potkáme opět na Tesáku!

Zdroj: www.zkola.cz