Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Jak nás hřálo u srdíčka…

27.04.2014 00:00

Když nám naše tety z Dětského domova v Uherském Ostrohu říkávaly, že lepší je dárky rozdávat, než dostávat, nechtělo se nám to ani věřit. Vymyslet dárek není vůbec snadné. Musí potěšit a rozesmát, být veselý a barevný a při tom nemusí být vůbec drahý. A co tedy darovat?

Už ani nevíme, koho to napadlo: "Zahrejme divadlo! Vždyť to už umíme." A tak jsme začali s nacvičováním. Vybrali jsme pohádku o zvířátkách a Jankovi, který ztratil klobouk. A rozjelo se zkoušení, tvoření masek, příprava kostýmů, výroba kulis, rekvizit a nácvik taneční choreografie. Dárek bychom měly, ale teď ještě komu jej dáme?

Rozmýšlení nebylo těžké. Zajedeme k našim kamarádům do Ústavu sociálních služeb v Medlovicích a za dětmi do Dětského domova ve Vřesovicích. A tak jsme v neděli 27. dubna s našimi dárky vyrazili.

Pohádka, ve které vystupují myšky, liška, kočička, žabka, vlk, zajíček a medvěd, okouzlila naše diváky tak, že se při tanečku přidali k nám. Zvířátka si připravila nejenom představení, ale i soutěže, ve kterých prokázaly děti svou šikovnost a zručnost. Všichni se pak pochlubily vysvědčením s velkými jedničkami.

I když jsme dárky tentokrát nerozbalovali my, přesto jsme je dostali. Byly to úsměvy a radost v očích, pohlazení, veselé povídání a pozvání k další návštěvě. Tety měly pravdu a nás opravdu hřálo u srdíčka...

Děti - malí herci z Dětského domova v Uherském Ostrohu

Fotky:
https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Jak_jde_rok_-_divadelko_v_Medlovicich_27._4._2014/
https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Jak_jde_rok_-_divadelko_ve_Vresovicich_27._4._2014/