Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Fotbalisté Dětského domova Uherský Ostroh nepoznali hořkost porážky

25.04.2015 00:00

Poslední dubnovou sobotu se již po patnácté sešly děti z dětských domovů Zlínského a Jihomoravského kraje v areálu Městského fotbalového stadionu Miroslava Valenty na turnaji v malé kopané. Letos se pozvání přijal dětský domov Boskovice, Náměšť nad Oslavou, Kroměříž, Strážnice, Uherské Hradiště, Dětský domov a Základní škola Vizovice a také z pořádající Dětský domov Uherský Ostroh. Po nezbytném nástupu, zopakování potřebných pravidel a fotodokumentaci, byly jednotlivé týmy rozlosovány do základních skupin. Po těchto zápasech bylo celkem jasné, kdo bude bojovat o přední příčky a na koho zbudou souboje o umístění. V každém týmu byly dle propozic také dívky, které svými výkony mnohdy překvapivě předčily i některé chlapce. Tým pořádajícího Dětského domova Uherský Ostroh měl velké ambice, které se mu v průběhu turnaje dařilo postupně naplňovat. Po dobrých výkonech v základní skupině postoupil tým ve složení Jan, Michal, Pavel, Zdeněk, Lukáš, Miroslav, Marie, Natálie a Veronika do bojů o stupně nejvyšší. Ve finále pak domácí tým změřil síly s týmem z Dětského domova Kroměříž. I tento duel nakonec skončil jednoznačným vítězstvím domácího týmu, a tak se mohli mladí fotbalisté radovat z celkového vítězství v turnaji. Zúročila se tak jejich příprava, kterou absolvovali ať už v kroužcích kopané nebo v rámci volnočasových aktivit se svými vychovateli v dětském domově.  Na hladký a férový průběh všech zápasů dohlíželi Pavel s Petrem, mladí fotbaloví rozhodčí, kteří také vyrůstali v dětském domově.

Sportovní akci podpořila Nadace SYNOT, EKOSPAR, s.r.o., D.I.SEVEN, a.s., C4C. 1. FC SLOVÁCKO věnovalo všem dětem mimo jiné vstupenky na podvečerní utkání. Mnoho sportovních úspěchů přišli dětem popřát také fanoušci jmenovaného klubu.

Poděkování patří všem podporovatelům, zúčastněným fotbalistkám a fotbalistům z dětských domovů a především organizátorům, bez nichž by se tato akce nekonala.

  

František Juřička

Vychovatel DD Uherský Ostroh

 

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Mala_kopana_25._4._2015