Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

FAŠANK? FAŠANK!

04.01.2014 00:00

Co znamená slovo fašank, jsme se dozvěděli už v loňském roce, když jsme si vyzkoušeli, jak naše babičky dělaly boží milosti a vytvořili si různé masky. A tak to i letos u nás v domově vonělo dobrotami. Byly to koblihy, po kterých se všichni olizovali až za ušima. Dařila se nám i výroba masek, které se využijeme pro naše chystané divadélko "Jak Janek ztratil klobouk". A to jsme ještě nevěděli, že nás čeká překvapení. Na svou zkoušku nás totiž pozvaly děti z folklorního souboru Písečánek se svou vedoucí paní Bezděkovou.

Všichni jsme se moc těšili, čím nás Písečánci překvapí a že se bylo na co těšit... Děti si pro nás připravily pásmo o fašanku a my jsme jim na oplátku zahráli naše divadélko. Společně jsme si zazpívali a naučili se novou písničku, zahráli si staré lidové hry. Kluků sice bylo málo, ale odvážně si zkusili zatančit "podšablový" tanec a když jsem ji na šavli objevil kus slaniny a koblihy, jen kulili oči. Však jsme také potom mohli koblihy ochutnat a věřte, že se také povedly.

Neradi jsme se loučili, ale domluvili jsme se, že naše nově navázané přátelství nenecháme jen tak zaniknout. Takže nás v Moravském Písku nejspíš brzy potkáte třeba při vítání jara a vynášení Morany a my pozvali nové kamarády na naši zahradní slavnost, která se bude konat v létě. Ještě jednou děkujeme všem, ale zejména paní Bezděkové, která si na nás vzpomněla a do Moravského Písku nás pozvala.

Teta Dobra s tetou Lenkou