Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

„EXPEDICE Tesák 2012“

02.02.2012 08:07

Šest dětí z Dětského domova v Uh. Ostrohu se letos opět zúčastnilo již tradiční akce s názvem „Přebor ve sjezdovém lyžování a lopatění dětí z Dětských domovů Zlínského kraje“, která se každý rok koná na Tesáku v Hostýnských vrších. 7. ročník této akce navštívilo celkem 61 dětí všech věkových kategorií, pro které byly připraveny nejrůznější aktivity a soutěže.

Hlavním bodem této akce je lyžařský slalom, který prověří lyžařské dovednosti všech účastníků. Mladší děti závodí ve specifické disciplíně – lopatění. Večer si potom mohou děti vybrat z bohaté nabídky doprovodných aktivit jako šipky, turnaj ve stolním tenise, stolním fotbale, výtvarné aktivity nebo se zapotit v sauně. I když naše výprava letos nedosáhla na přední umístění, odjížděli jsme z Tesáku spokojeni a plní nových zážitků.

Potkali jsme se se starými známými a také si našli nové kamarády. Ti, pro které byl sníh a hory novinkou, se naučili lyžovat, což uplatní také na blížících se školních lyžařských kurzech. Nezbývá tedy než poděkovat organizátorům a jejich sponzorům a těšit se na další – již osmý ročník!  

 
František Juřička, vychovatel DD UO