Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Drakiáda

12.10.2014 00:00

4. ročník dětského odpoledne s drakiádou

Neskutečných 1200 lidí, z toho 350 soutěžících dětí z celkem 37 měst a obcí (Hluk, Boršice u Blatnice, Ostrožská Lhota, Blatnice pod sv. Antonínem, Uherský Ostroh, Kunovice, ale také Brno, Zlechov, Zlín, Jarošov, Buchlovice, Uherské Hradiště a další…) se v neděli 12. října sešlo na kopci svatého Antonína, aby společně prožilo dětské odpoledne s drakiádou.

Mládež z Hluku, Boršic u Blatnice, Blatničky, Ostrožské Lhoty a členové Matice svatoantonínské pro děti připravili devět stanovišť s úkoly - děti tak mohly prolézat na lanech mezi stromy, rýžovat zlato, zaskákat si v pytli a splnit spoustu dalších aktivit. Paralelně se mohly projet na koni, nechat si namalovat něco pěkného na obličej, pustit si draka, nebo se občerstvit čajem, šťávou či buchtami. Po splnění stanovišť všechny čekala sladká odměna, táborák a prohlídka hasičského auta.

Veškeré aktivity byly zdarma, přičemž dobrovolný příspěvek byl věnován dětem z Dětského domova v Uherském Ostrohu – a vybralo se úžasných 11 000 Kč! – za což všem štědrým dárcům děkujeme!

Rovněž děkujeme všem sponzorům, díky kterým se toto odpoledne mohlo uskutečnit: Město Hluk, Obec Blatnička, Obec Ostrožská Lhota, Občanské sdružení Matice Svatoantonínská, Potraviny Duha, Cukrářství Budařovi, Dolňácko a.s. Hluk, Ostrožsko a.s. Ostrožská Lhota a Gumex Strážnice.

Velký dík patří rovněž téměř 60 dobrovolníkům, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit a všem ostatním, který se na jeho realizaci podíleli. A v neposlední řadě patří dík všem, kteří se akce zúčastnili – doufáme, že se vám líbila stejně jako nám a už teď se těšíme na příští rok.

Na více fotek z této akce se můžete podívat na www.mladez-hluk.cz, kde se rovněž můžete dozvědět více o naší činnosti i o tom, jaké další akce připravujeme.

autor: Alžběta Baroňová