Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

DRAKIÁDA NA ANTONÍNKU

11.10.2015 00:00

Tak už je tady podzim se vším všudy, co k němu patří. Promáčenými botami z mokré trávy, zkřehlýma rukama a s podzimním větrem. A to, co by určitě nemělo chybět, jsou draci. Ať už velcí, létající na dlouhých šňůrách ve výškách, draci, jejichž majitelé zuřivě pobíhají, jen aby jejich drak zůstal alespoň pár centimetrů nad zemí, či draci nelétající vůbec, ať už se snažíte, jak chcete.

My jsme sice letos na již 5. tradiční Drakiádě patřili k těm posledním, ale vůbec nám to nevadilo. Protože všichni, kdo přišli pouštět draky na kopec ke svatému Antoníčku, si užili spoustu legrace.  Zápolení na soutěžních stanovištích s úkoly a sladkou odměnou doplňovala mnohá další lákadla – projížďka na koni, táborák s písničkami nebo skákací hrad, ale hlavně báječná atmosféra, prosycená vůní čaje, špekáčků, báječných buchet a především nadšením a péčí organizátorů.  
 A právě tito dobrovolníci jsou těmi, kteří dokáží v dnešní těžké době myslet nejen na své potřeby a problémy, ale i na druhé.  Důkazem je i to, že výtěžek této akce je věnován pro potřeby našich dětí z Dětského domova v Uherském Ostrohu.  Jsme za něj opravdu vděční a snažíme se tyto prostředky využít co nejúčelněji.  

Děkujeme proto paní Alžbětě Baroňové, mládeži z Hluku, Ostrožské Lhoty, Boršic u Blatnice, Blatničky, Blatnice pod Svatým Antonínkem, členům Matice svatoantonínské, Sboru dobrovolných hasičů z Ostrožské Lhoty, sponzorům, kteří akci podpořili i všem, kteří přispěli dobrovolným vstupným.


Lenka Burešová, vychovatelka