Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Discoples 2012

05.03.2012 20:31

 

V pátek 2. března se uskutečnil na sokolovně v Uherském Ostrohu již druhý discoples, který pořádal Dětský domov, ve spolupráci s Městským úřadem. Letos z plakátů a pozvánek discoplesu zvali šašci a klauni, kteří se objevili i ve výzdobě sokolovny.

Pořadatelé – nejstarší děti z dětského domova se na discoples připravovaly již od prosince. Domluvit sál, diskotéku, taneční program, namalovat plakáty a pozvánky, zabalit tombolu, zajistit bufet a nakonec vše převézt a vyzdobit sál, to je hromada práce, ale děti to s vydatnou pomocí svých vychovatelů zvládly. Objevily se i obavy, zda přijde dost dětí, ale ty se rychle rozplynuly.

Kolem čtvrté hodiny se sál zaplnil dětmi, ale i jejich rodiči a prarodiči. A najednou těm namalovaným šaškům a klaunům už nebylo smutno, protože přišli malí kamarádi, šašci a klauni jeden krásnější než druhý - děti z MŠ Sídliště. Byli to šikovní a veselí tanečníci a zasloužili si velký potlesk. Aby klaunům nebylo smutno, zatančili také děti z MŠ křesťanská. Holčičky a kluci to rozjeli ve stylu country a potlesk zněl už při jejich tanci. A najednou tančí celý sál, hrají DJ bratři Chabičovští, kteří to s dětmi umí, přidávají hry, soutěže, tanec s krtečkem. Se svým programem se představily i děti z našeho dětského domova. Taneční vystoupení „Brumík“, „Saxána“ a „Céčka“ se moc líbila. Tancování děti baví a v této činnosti se jim věnují tety Štěpánka a Pavla.

Velkým lákadlem byla tombola. Tu po celou dobu hlídal veselý klaun. A měl toho na hlídání opravdu hodně – míče, knížky, hry, kabelky, hračky a krásné velké dřevěné auto jako první cena v tombole. Šťastným výhercem se stal Tomáš, který sice ještě nemá řidičský průkaz, ale tatínek slíbil, že na něj dohlédne.

Taneční maratón pokračoval až do osmé hodiny večerní. A jestli si myslíte, že ti malí byli unavení, nevypadali na to! Rozzářená očka, úsměvy od ucha k uchu a jen neradi odcházeli domů. To, že se bavily děti, nás pořadatele velmi potěšilo, ale podle ohlasu dospělých se discoples líbil i jim a od mnohých jsme dostali pochvalu. Zajímali se, zda budeme pořádat tuto akci i příští rok. Zájem všech nás těší. Jsme rádi, že jsme dokázali tak velkou akci zvládnout. Snahou nás vychovatelů je, aby se děti z dětského domova, zejména ti starší, naučily pracovat samostatně, získaly organizační schopnosti, uměly dotáhnout věci do konce a aby dokázaly udělat něco pro druhé.


Dobromila Krysová, vychovatelka

Fotky