Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Dětský domov na Vsackém Cábu

28.06.2018 00:00

Poslední týden v červnu jsme si sbalili věci a odjeli téměř na konec světa. Kde to je? No přece na Vsackém Cábu, kde končí silnice a začíná pohádková příroda, kterou jsme měli za úkol prozkoumat a naučit se něco nového. Skvělým pomocníkem byla Baťova naučná stezka s popisem zdejší fauny a flory, v níž nechybí ani příběh o medvědovi ze Slovenska.

S nadšením jsme objevili Cábské jezero, ukryté v hlubokém lese a opředené tajemstvím o doposud neobjeveném pokladu. Nevynechali jsme ani výstup na kopec Cáp s pozůstatky původní rozhledny, prohlídku zdejšího Pralesa Kutaný a zjišťovali, proč se tomu místu říká prales, jak vznikl název Vsacký Cáb, jak se jmenují okolní kopce, pohoří a údolí. Zopakovali jsme si tím nejen přírodopis, ale i zeměpis a orientaci v přírodě s turistickými značkami. Na cestách nás provázela ochutnávka malin, lesních jahod, borůvek, poznávání a sběr hřibů.

Pohodový a usměvavý personál nám plnil všechna naše přání, po dobrotách z kuchyně se vždy jen zaprášilo, a tak se nikdo nemůže divit, že se nám ani nechtělo odjíždět zpět do Uherského Ostrohu. Třeba zase někdy příště.

Bc. Iveta Sládková, vychovatelka