Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Den otevřených dveří v dětském domově, aneb, když hrajeme divadlo

03.06.2015 00:00

Stalo se již tradicí, že v měsíci červnu otevíráme dveře našeho dětského domova. Nevěříte ?

Opravdu jsme 3. června 2015 měli celý den otevřeno. Bylo to tak – dveře jsme ten den pro všechny měli dokořán.

Chtěli jsme ukázat, jak bydlí naše děti, kde si hrají nebo se učí. Že k vybavení domova patří v každém bytě zařízené kuchyně, kde si sami vaříme, že televizi, počítač, automatickou pračku umí naše děti perfektně ovládat,  že spoustu času trávíme při sportování na hřišti, věnujeme se malování a máme také divadelní klub.

Ten byl v poslední době hodně navštěvován, protože jsme s dětmi nacvičovali divadlo „Dvanáct měsíčků.“ Premiéra byla právě na den otevřených dveří. Hráli jsme pro děti z mateřské školy, přišly i děti ze základní školy. Všichni diváci od nejmenších až po paní učitelky pozorně sledovali celou pohádku. Příběh Marušky a jejích sester Holeny a Maleny, které jsou rozmazlené a líné, tu chtějí fialky nebo jahody. Maruška s pomocí Měsíčků vše splní a její dobré vlastnosti laskavost, dobrota a ochota pomoci se objevují nejen v pohádkách, ale vštěpujeme je i dětem pro jejich další život.

Tento den nás čekalo ještě jedno odpolední představení, a to pro naše děti a zaměstnance a také pro hosty - děti a vedoucí folklorního souboru Písečánek. Toto představení bylo veselé, herci – měsíčkové se nám „odbourali“ smíchy, ale děti opět sklidily velký potlesk.

A závěr náročného dne?  Velký úklid rekvizit a kostýmů a jahodový dort za odměnu. Vše jsme zvládli, počasí nám přálo, hosté byli milí a srdeční a herci – ti budou mít ještě dlouho noci plné čarovných snů …..

Divadelní představení bylo podpořeno z projektu Bav se a pomáhej realizovaného Spolu dětem o.p.s. ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem a Nadačním fondem Albert.

Dobromila Krysová

Dětský domov Uherský Ostroh

 

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/DOD_Hrali_jsme_divadlo_3._6._2015/