Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

CO DO PŘÍRODY NEPATŘÍ

01.03.2016 00:00
obaly od PET lahví, sklo, papíry od cukrovinek a obaly, plechovky všeho druhu,
igelitové pytlE...
 
A toto všechno jsme s dětmi nacházeli při velikonoční vycházce.  Naším úkolem bylo nejen pozorování jarní přírody, ale hlavně jsme přírodě pomohli a při vycházce jsme za velmi krátkou dobu nasbírali dva plné pytle odpadků. Na otázku dětí - kdo vyhazuje tolik smetí, se kterým si přírodě neumí sama poradit?  Velmi jednoduchá odpověď. Dělají to LIDÉ!  Ti, kterým na přírodě nezáleží! A není nic jednoduššího, než vypít šťávu z PET lahve a prázdnou vyhodit do kontejneru, pochutnat si na čokoládě, obal schovat do kapsy a doma dát do papírového sběru. Stejně tak s ostatním odpadem.
A nedá mi to vzkázat nám všem dospělákům!
Pojďme dětem příkladem, začněme se chovat k přírodě šetrně. Vše, co do přírody nepatří, dávejme do popelnic a kontejnerů. A hlavně, chovejme se tak po celý rok!
A co na to příroda? Bojuje, co jí síly stačí. V ponuré, ještě téměř zimní krajině se probouzí do toho všeho nepořádku a posílá první posly jara. Kolik jsme jich našli? Spoustu a téměř všechny se nám podařilo i pojmenovat, například: orsej jarní, rozrazil rozekvítek, sněženka, fialka, plicník lékařský, hluchavka nachová, kokoška pastuší tobolka, sedmikráska. Co jsme si museli najít u strýčka Googla, byl křivatec žlutý, který nám všem pěkně zamotal hlavu.
 
Děkují malí ekologové z Dětského domova Uherský Ostroh, tety Dobromila a Iveta