Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Březen v Dětském domově Uherský Ostroh

22.03.2009 21:02

Měsíc BŘEZEN býval a bývá nazýván měsícem knihy, měsícem internetu, … a my ho v dětském domově nazvali měsícem VÝTVARNÉ ČINNOSTI. Proč asi ? Počasí nestabilní, knihy čteme téměř denně (tedy někteří), internet používáme několikrát denně (téměř všichni), a proto jsme nechali „vyřádit“ svoji fantazii a zahráli si na výtvarníky. Tak  jako umělci, také naše děti, se s předstihem připravily na dětský mezinárodní filmový festival ve Zlíně a zrealizovaly několik filmových klapek, kterými si vyzdobily prostory dětského domova. Jak se jim to podařilo vidíte na fotografiích.

Každoročně české dráhy vypisují internetovou aukci dětských kreseb s názvem „vlak štěstí a naděje“ (www.vlakstesti.cz). Zde jsou vystaveny obrázky dětí dětských domovů celé republiky a zájemci si mohou v dražbě koupit obrázek, který se jim líbí. Peníze pak putují přímo do rukou malého či mladého umělce příslušného dětského domova. Celá akce startuje 6.dubna. Ukázku opět připojujeme.

Nejen kolektivními pracemi žije domov. Jsou mezi námi tací, kteří se aktivně zajímají o výtvarno. To si pak sami najdou inspiraci, třeba v rámci EU, vytvoří dílko dle požadavků soutěže, odešlou a čekají. Takovou výtvarnicí je naše Lucka a obrázek odeslaný do zahraničí vidíte také.