Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Bezpečný pohyb na silnici

30.04.2015 00:00

Poslední den měsíce dubna si nedaly na dopravním hřišti v Uherském Hradišti sraz čarodějnice (i když někteří určitě budou oponovat), ale děti dětských domovů, a to z Uherského Ostrohu, Bojkovic a Strážnice. Sešly se na 4. ročníku Bezpečného pohybu na silnici.

Malí, větší i největší a naposled i nejstarší si vyzkoušeli, jak se pohybovat na silnici pěšky i na kole či koloběžce. Projeli si překážkovou dráhu, vypracovali testy a s brýlemi, které simulovaly vliv alkoholu, drog nebo únavy, překonávali nástrahy terénu. Jízdu po rušné cvičné komunikaci bdělým okem sledovala a body odebírala por Bc Milena Šabatová se svým kolegou Jiřím Štěchem. Testy s dopravní tématikou zadával a vyhodnocoval koordinátor BESIPu pan Zdeněk Patík. Vyhodnocení provedl Mgr. Jozef Mojžiš, organizátor celé akce.

A jak to všechno dopadlo?

V nejmladší kategorii se na stupně vítězů postavily Natálka Bukovcová se sestrou Karolínou, následován Petrem Olahem, V kategorii 8 – 10 let vystoupil na stupínek nejvyšší Jakub Bukovec následován Martinem Vašíčkem a Dominikem Pinterou. Kategorii 11 – 15 let vyhrála Alena Pössová, na záda jí dýchala Natálie Svobodová s Jirkou Ševčíkem. Stupně vítězů v kategorii nad 15 let si pro sebe „urval“ pořádající dětský domov, kdy vyhrál Michal Daniel, na 2. místě se umístila Mirka Buťáková a na bronzovou příčku vystoupala Katka Pagáčová.

Dětem byly předány hodnotné ceny a diplomy, které věnoval Besip, Autoškola Holba a Autoškola Jančara. Upomínkové předměty a propagační materiály předali zástupci PČR Uherské Hradiště.

Poděkování patří všem organizátorům, sponzorům, a také všem zúčastněným, za příjemně prožité odpoledne J

 

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/BESIP_30._04._2015/