Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Beseda s Tomášem Slavatou

24.11.2014 00:00

V pondělí 24. listopadu navštívil děti i zaměstnance v Dětském domově Uherský Ostroh Tomáš Slavata. Pro ty, co Tomáše neznají, je to vrcholový terénní triatlonista. Přijel se s námi podělit o svůj životní příběh, ve kterém musel překonat několik velmi těžkých životních překážek. Svěřil se nám se svým nelehkým dětstvím a následným odchodem z domova ve svých 16letech. I přesto všechno Tomáš zvládl dokončit studium na střední škole a osvojit si děti své sestry, která jejich péči nezvládla. Po celou tuto dobu se Tomáš věnoval sportu a nakonec si splnil svůj sen a stal se vrcholovým sportovcem.
Současný život Tomáše Slavaty je hodně časově náročný, ale všechny jeho aktivity se točí kolem vrcholového triatlonu, dětí z dětských domovů a sociálně slabých rodin. Pro děti pořádá mnoho akcí, z nichž nejznámější je SLAVATA TRIATLON TOUR. Koná se ve všech krajích. Děti si na tento závod musí natrénovat běh, „kačeny“ a jízdu na kole. Bez tréninku by tento závod nezvládli. Zvítězí naprosto všichni, kteří se probojují až do cíle.

Tomášův příběh nás obohatil a díky jeho silné vůli jsme si uvědomili, že i my můžeme dokázat něco víc a žít svůj sen.

Pavla a Pavel

Fotky: dduhostroh.rajce.idnes.cz/Tomas_Slavata_v_domove_24._11._2014/https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Tomas_Slavata_v_domove_24._11._2014/