Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Atletické závody dětí dětských domovů

21.06.2012 16:30

12. ročník atletických soutěží dětí a mládeže dětských domovů

V roce konání olympijských her byl Federací dětských domovů ČR opět pověřen organizací atletických soutěží Dětský domov Uherský Ostroh. Sportovní nadšenci z dětských domovů si dali dostaveníčko na atletickém stadioně v Uherském Hradišti, aby zde předvedli své nejlepší výkony.

Nejmladší, mladší i ti starší (nejstarší jsme nechali raději ve svých školách) soutěžili na krátkých i dlouhých tratích, skoku dalekém i vysokém, hodu krikeťákem a vrhu koulí. Všichni na stupních vítězů být nemohli, vyhráli ti, kteří podali nejlepší výkon. I tak to z pohledu pořadatelů byli všichni. Všichni se pod vedením svých vychovatelů dlouhodobě na závody připravovali, aby skvěle reprezentovali svůj dětský domov, a to se jim beze zbytku podařilo.

V pořadí dětských domovů zvítězil pořádající Dětský domov Uherský Ostroh, na záda jim dýchal Dětský domov Dagmar z Brna a bronzovou medaili si odvezli borci z Dětského domova Kroměříž.

Celá akce by se neuskutečnila bez organizátorů – pracovníků Dětského domova Uherský Ostroh, bez tradičních pomocníků – studentů SŠPHZ UH, kteří byli v roli zpracovatelů výsledků a studentek, které pomáhaly zajišťovat bezpečnost všech závodníků. Akce byla podpořena Fondem mládeže a sportu Zlínského kraje, Nadací Děti-kultura-sport. Všem zúčastněným i podporovatelům děkujeme a našim sportovcům na olympiádě přejeme stejně výborné výsledky, jako je předvedly děti z dětských domovů.  

Celkové pořadí dětských domovů 

 

Název Počet bodů Celkové pořadí
DD Uh. Hradiště 41 5. místo
DD Kroměříž 57 3. místo
DD Zlín Lazy 24 10. místo
DD Hrotovice 37 6. místo
DD Valašské Meziříčí 28 8. místo
DD Strážnice 25 9. místo
DD Náměšť nad Oslavou 20 11. místo
DD Liptál 9 13. místo
DD Dagmar 62 2. místo
DD a ZŠ Vizovice 14 12. místo
DD Hodonín 56 4. místo
DD Hodonín u Kunštátu 31 7. místo
DD Uh. Ostroh 96 1. místo

Zdroj a fotky