Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

16. ročník Regionálních atletických závodů dětí dětských domovů – Uh. Hradiště 31. 5. 2016

31.05.2016 00:00

Již 16. rok pořádá pravidelně Dětský domov Uh. Ostroh na atletickém stadionu v Uherském Hradišti atletické závody pro děti z dětských domovů. Letos se zúčastnilo devět dětských domovů ( Uh.Ostroh, Vizovice, Zašová, Kroměříž, Strážnice,Hodonín u Kunštátu, Hodonín, Valašské Meziříčí , Bojkovice)a takřka stovka dětí bojovala o pocty nejvyšší. Soutěžilo se v šesti věkových  kategoriích, v řadě disciplin – házelo se kriketovým míčkem, vrhalo se koulí, skákalo do výšky i dálky, běhaly se krátké i delší tratě. Počasí jsme měli objednané, takže krásný slunný den děti využily velmi smysluplně dle hesla  „v zdravém těle zdravý duch“. Jako netradiční překvapení na závěr jsme jako pořadatelé zařadili na závěr hod oštěpem pro tety a strejdy zúčastněných dětských domovů a trošku jsme situaci obrátili – děti fandily vychovatelům a ti se potýkali s oštěpem. Asi z nás dospělých žádný Železný ani Špotáková nevznikne, většina totiž sportovní oštěp držela v ruce poprvé, a tak to také i vypadalo. Některým zvlášť zručným sportovcům z řad dospělých se dařily nevídané kousky, vrcholem bylo zapíchnutí oštěpu po dopadu opačnou částí.

Jak vše dopadlo ? Stejně jako minulý rok obsadil 1. místo pořádající Uh.Ostroh, na druhém místě skončila Zašová, třetí místo patřilo Bojkovicím. Příští rok nashledanou !

Poděkování patří nejen všem tetám a strejdům, kteří děti vedou ke sportu a sportování vůbec, ředitelkám a ředitelům, že dovolili dětem svá zařízení v době vyučování reprezentovat, ale také dětem senátora Ivo Valenty, které věnovaly plyšové hračky, což bylo velmi symbolické, poněvadž jejich dědeček, Miroslav Valenta senior by v den konání závodů slavil narozeniny; společnosti TEKOO, která děti vybavila přírodními vitamíny v podobě úžasných jablek; nadaci C4C věnovala trička (nejen dětem na „bedně“, ale i pod ní), společnost  D.I.Seven věnovala klukům na „bedně“ netradiční trička, holkám pak kabelky. Poháry na prvních třech místech věnoval mladým atletům Mgr. Ladislav Botek.

Zážitky zachytil a popsal : Petr Hybler, zást.řed. DD Uh.Ostroh

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/16._rocnik_atletickych_soutezi_-_31._5._2016/