Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

14. ročník turnaje v malé kopané dětských domovů

26.04.2014 00:00

Naši kamarádi z dětských domovů ve Zlínském kraji, části Jihomoravského a části kraje Vysočina si již zvykli, že je každý rok v dubnu nebo květnu zveme k účasti na tradičním fotbalovém klání mezi dětmi, které jsou zároveň žáky základních škol. Letos se v sobotu 26. dubna na Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, kde se tato akce konala, sjeli sportovci z devíti dětských domovů. V každém týmu byly dle propozic také dívky, které svými výkony mnohdy překvapivě předčily i některé chlapce. Po zápasech v základních skupinách bylo jasné, kdo bude bojovat o přední příčky a na koho zbudou souboje o umístění. Tým pořádajícího Dětského domova Uherský Ostroh měl velké ambice, které se mu v průběhu turnaje dařilo postupně naplňovat. Po dobrých výkonech v základní skupině postoupil tým ve složení Jan, Michal, Martin, Tomáš, Michal 2, Pavel, Marie, Natálie a Veronika do bojů o stupně nejvyšší. Ve finále pak domácí tým změřil síly s týmem z dětského domova Náměšť nad Oslavou. I přesto, že tento zápas nakonec domácí prohráli, je 2. místo v konkurenci zúčastněných týmů dobrou vizitkou a motivací k dalším sportovním aktivitám.

Na hladký a férový průběh všech zápasů dohlíželi Pavel s Petrem, mladí fotbaloví rozhodčí, kteří také vyrůstali v pořadatelském dětském domově. Pavel se v Dětském domově v Uherském Ostrohu připravuje na budoucí život a studuje střední školu. Petr již naše zařízení opustil a vydal se na samostatnou cestu životem.

Na závěr všem oceněným předala ceny a popřála hodně dalších nejen sportovních úspěchů také skvělá fotbalistka 1. FC Slovácko a reprezentantka ČR Zdenka Skupinová. Zbývá poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění této akce, všem mladým sportovcům za jejich výkony a těšit se na příští již 15. ročník turnaje v malé kopané pro děti a mládež dětských domovů.

František Juřička
Vychovatel DD Uherský Ostroh

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/mala_kopana_-_regionalni_turnaj_26._4._2014/