Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Za celoroční taneční snahu na podzimní relax

01.11.2013 08:01

Výborné jídlo, lesní vycházky plné nástrah v náročném terénu nebo tančení. I takhle by se dal shrnout náš pobyt na hotelu Babská v těchto ještě teplých podzimních dnech. „Děti během celého roku poctivě nacvičovaly různá taneční vystoupení, se kterými vystupovaly na rozličných společenských akcí. Za toto snažení jsme díky Nadačnímu fondu Albert mohli vyrazit na rekreačně-taneční pobyt do Velkých Karlovic“, popisuje jedna z vychovatelek, Pavlína Háblová.

Co všechno museli někteří natrénovat? Čtrnáctiletá Mirka se například zapojila do sestav  Zumby a dodává: „Tančení mě baví a vybíjí ze mě přebytečnou energii.“.  „Nacvičovaly se 3 sestavy Zumby na písně Tancuj balala, Danza Kuduro a Loca Loca  a aerobik našich nejmenších dětí – na píseň Popletení čertíci“, přibližuje druhá z dvojice autorek pohybového projektu pro děti z Dětského domova v Uherském Ostrohu Štěpánka Taranzová. Své snažení děti předvedly na akademii Základní školy v Uherském Ostrohu, na vánočním vystoupení pro speciální školy v Uherském Hradišti nebo také vyhrály v kategorii Rock ´n´roll na závodech v Otrokovicích.Trénování se stalo téměř každodenní náplní a často se tak nesly dny v duchu rytmu, hudby a pozitivní energie.

V Beskydech jsme využili především čistého ovzduší a vyrazili jsme na řadu denních i nočních vycházek do okolí, sbírali houby a i s těmi nejmenšími jsme zdolávali náročné lesní terény, často jsme se ocitli na hranicích se Slovenskem. Kromě výborného jídla, které pro nás kuchyně hotelu Babská po celou dobu připravovala, jsme si užívali stolního tenisu, společenských a zábavných her a v neposlední řadě i nejdůležitější činnosti - opakování tanečních sestav. Změnu na zimní čas jsme zvládli a stejně tak doufáme, že zvládneme další náročné sestavy a prožijeme mnoho příjemných tanečních chvil. Tanci zdar!

Děkujeme Nadačnímu fondu Albert za finanční podporu, bez které by se náš prázdninový pobyt, a celý taneční projekt, nemohl uskutečnit.

Malí, větší i největší z Dětského domova Uherský Ostroh

Foto: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Podzimni_prazdniny_BABSKA_diky_NF_Albert/