Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Z pražského finále s Hankou Kynychovou vezeme domů opět medaile!

20.11.2011 20:36

Už po páté vyrazil Dětský domov Uherský Ostroh na finálové závody s Hankou Kynychovou do Prahy. V kongresovém centru zde všichni ukázali, co natrénovali po dvou soustředěních ve Zlenici a po čtyřech měsících náročné práce v dětském domově.

V pátek 18. 11. jsme už brzy ráno vyjeli vlakem na opačnou stranu naši republiky. Po šesti hodinách přijíždíme do Prahy a naše kroky směřují do kongresového centra, ve kterém už od desíti hodin probíhají poslední zkoušky a každý má šanci si vyzkoušet to, čím zaujme odbornou porotu. Celé finálové závody se dělí na dvě části. V pátek probíhalo semifinále, které rozřazovalo dětské domovy do dvou skupin. Finále a Super-finále. Naše sestavy, se kterými jsme do Prahy přijeli, byly zařazeny do sobotního, dopoledního finále. Pro letošní finálové závody nám byla přidělena (již podruhé) patronka Ljuba Krbová, kterou můžete znát jako herečku v několika seriálech nebo filmech. Například v roli Anči v televizním seriálu Ulice na Nově. Jako první jsme se na pódiu představili s muzikálem Pomáda - Auťák.

Osm holek, mezi nimiž byla i teta Pavla s tetou Štěpánkou, a dva kluci společně zazpívali a zatančili muzikál a úspěšně tak roztleskali celé publikum. Po téhle kategorii, které se účastnilo 7 dětských domovů, přišli na scénu Ti nejmenší z nás, v kategorii Aerobic-mini, opět s tetou Pavlou a tetou Štěpánkou. Po nich už následovala kategorie Aerobic-junior a Aerobic-kadet, ve které opět naši mohli všem ukázat svůj talent. Novinkou pro letošní ročník byla volná disciplína, ve které jsme nechyběli a zařadili se do ní opět Ti nejmenší z nás. Na pódiu ukázali všem, jak vypadá „čertí šaráda“. Výsledky byly skutečně vynikající.

Z první kategorie Muzikál, které jsme se zúčastnili, jsme si odnesli pouze diplom za účast, ale poté už úspěchy směřovaly naším směrem. Jako první ho vybojovali Ti nejmenší v kategorii Aerobic-Mini a to hned se zlatými medailemi na krku! O další úspěch se postarala dvojice Mirka (13) a teta Pavla v kategorii Aerobic-Kadet. Pro Uherský Ostroh vybojovaly úspěšně stříbrné medaile. Velký úspěch nám také přinesla kategorie volná disciplína a opět Ti nejmenší. Svojí „čertí šarádou“ vybojovali druhé místo. Posledním úspěchem byla cena (velký čokoládový zajíc – 1 kg) pro nemladšího účastníka finálových závodů, což byla naše čtyřletá Daniela.

Během celého dne se na pódiu vystřídalo přes dvacet dětských domovů, ale také několik zpěváků a zpěvaček. Všem v publiku zazpíval například Zbyněk Drda, David Deyl nebo Gypsy.cz. Přesvědčili jsme se, že hodiny, které jsme trénovali v DD, se vyplatily a dovedly nás až k velkým úspěchům, a že i Ti nejmenší dokáží to největší – vyhrát. Věřím, že i nadále budeme tancovat a zpívat s Hankou Kynychovou a společně se tak těšit na příští finálové závody v kongresovém centru Praha. Největší poděkování však patří tetě Štěpánce s tetou Pavlou, protože ty jsou strůjci úspěchů. Nebýt jich, které bez ohledu na svůj volný čas, mnohdy i své rodiny, nacvičovaly s dětmi, vymýšlely volné sestavy, motivovaly děti k dalšímu a dalšímu nácviku. Ne vždy to byla příjemná cesta. S různými dětmi absolvovaly všechny ročníky „hejbání“, měnily se podmínky, překonávaly se různé neplánované nástrahy, tety vytrvaly ! 

TETY, MOC A MOC DĚKUJEME J))  

Lukáš Kotlár, Jana Frühaufová