Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Předvánoční workshop

08.11.2016 00:00

Pro někoho do vánoc daleko, pro nás se však tento čas již nebezpečně krátí, proto teta Sylva s tetou Lenkou a Ivetou připravily v neutrální době předvánoční workshop. Budova dětského domova provoněla lineckým cukrovím, ovocným punčem, lehce hrály koledy a tety tvořily a tvořily.

Neformálním setkáním všech účastnic v „bytě“ u tety Lenky, jsme zahájili workshop. Teta Lenka seznámila, předvedla a naučila přítomné vytvořit úžasného andělíčka, ale klidně mohl vzniknout třeba i čertík.

Druhé setkání bylo naplánováno s tetou Sylvou. Ta si dala velkou práci a připravila netradiční vánoční ozdoby. Předvedla práci s fimo hmotou, a nejen s ní. Tato činnost nám trvala nejdéle, pracovní postup byl složitější a výrobky se nakonec musely upéci. Vytvořeny byly „baňkové a stromečkové“ náušnice, malinkaté vánoční ozdoby, ale také šperky, knoflíky,…, prostě fantazii se meze nekladly a výsledek překvapil i samotné autorky J

Třetí a zároveň poslední setkání bylo s tetou Ivetou a papírem. K papíru patří nůžky, lepidla, razítka, razidla, perličky, korálky,…, fantazie a šikovné ručičky. Výsledkem byla vánoční přání, PéeFka, jmenovky na dárečky.

Všechno má ale svůj konec, zazvonil domovní zvonek, děti se vracely ze školy a tetám skončilo „hraní“. Tety děkujeme za úžasné zastavení se v čase, za zapomnění starostí běžného dne, za pohlazení po duši s krásnými výrobky. Škoda jen, že si k nám zatím nenašla cestu veřejnost, tak třeba někdy příště. Přejeme KRÁSNÉ PŘEDVÁNOČNÍ CHVÍLE VŠEM J

Mgr. Jana Frühaufová, MBA, ředitelka dětského domova

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Vanocni_workshop_8._11._2016/