Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Poznáváme hrady a zámky v okolí – putování na Cimburk

08.04.2017 00:00

Kde se nachází zřícenina hradu Cimburk si děti už dříve našly na mapě. S dětmi v domově totiž letošní rok putujeme po hradech a zámcích v okolí. Přečetli jsme i pověsti, které se váží k tomuto hradu a jeho okolí, a tak nám zbývá už jenom vyrazit ….

Naše sobotní putování (8. dubna 2017) děti pečlivě sledovaly podle mapy, až jsme přijeli za Vřesovské rybníky "Ke křížku". Na velké turistické mapě si děti našly trasu, určily světové strany a vybraly cestu "po žluté" na Cimburk. Cestou jsme hráli hru "najdi věci podle abecedy". Že nevíte, jak se to hraje?  Stačí znát písmena abecedy a dobře se dívat kolem sebe.  Potom soutěží hlídky, které určí a pojmenují nejvíce nalezených věcí podle písmen. Při hře dorazily všechny hlídky úspěšně na hrad Cimburk, kde se nám věnoval kastelán a provedl nás po hradě.  Prošmejdili jsme úplně všechno.  Dokonce se děti zapojily i do skládání kamenů-základů opravované zídky. Dalším úkolem bylo zapojení se do celorepublikové akce "UKLIĎME ČESKO". Pokračovali jsme ve hře "co do přírody nepatří". A to byste teprve hleděli, co se dá v přírodě najít!  Polštář, plechové nádoby, pivní sklo, papír, igelity, plastové lahve.  Cestou z Cimburku, přes Mísu a skálu Kozel jsme nasbírali 3 plné pytle. Pozdější svačinu a teplý čaj jsme si dali v bufetu Les-parku nad Vřesovicemi. Tady děti plnily další úkol - luštily křížovku a vyzkoušely si svou obratnost na atrakcích v přírodě.

Dnes vyhráli všichni.  Zaslouží velkou pochvalu - za aktivitu, znalosti, slušné chování, sportování a pomoc přírodě! Odměnou bylo plavání v bazénu Dětského domova ve Vřesovicích, a to si všichni pořádně užili!

Projekt „Poznáváme hrady a zámky v okolí“ je realizován za podpory Nadace Synot.

 

Bc. Dobromila Krysová, vychovatelka

Dětský domov Uherský Ostroh

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Cimburk_08._04._2017/