Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Plyšáci dělají radost dál

05.01.2016 00:00

Milou návštěvu v podobě slováckého senátora Ivo Valenty přivítala v úterý ředitelka Dětského domova v Uherském Ostrohu Jana Frühaufová. Ivo Valenta ale nepřijel s prázdnou. Přivezl s sebou dva velké pytle plyšáků, se kterými se ještě nedávno hrály jeho dvě dcery Alenka a Eliška.
„Nabídku pana Valenty, že nám chce věnovat plyšáky, jsem přijala jen s tím, že poslouží jako ceny pro všechny děti, které se zúčastní našich atletických závodů, které pravidelně pořádáme,“ uvedla Jana Frühaufová, která také Ivo Valentu spolu s jeho dcerou Alenkou provedla po domově. Hned v prvním společném pokoji se přihnal usměvavý Dominik, který se návštěvy vůbec nebál a dal se s ní do řeči. Jako poděkování za návštěvu předal vlastnoručně nakreslené obrázky i s podpisy všech obyvatel dětského domova. Na jednom z nich byl namalován i ligový kanonýr Libor Došek, což slováckého senátora velmi potěšilo, stejně jako fotbalová výzdoba v pokojích kluků, kterým dominovaly plakáty s hráči 1.FC Slovácko.
Ivo Valenta tak navázal na tradici svého otce Miroslava, který pravidelně Dětský domov v Uherském Ostrohu navštěvoval. „Otec sem jezdil rád, kdykoliv jel kolem, stavil se. Mně se to podařilo až teď. A protože dcerku zajímalo, jak to v takovém domově vypadá, vzal jsem ji s sebou. Každé dítě od ní na oplátku dostalo čokoládu,“ dodal Ivo Valenta, který si s dětmi povídal o jejich osudech. A že to v mnoha případech opravdu veselé osudy nejsou!
V jednom z pokojů, který obývaly tři dívky, došlo i na sledování záběrů v mobilním telefonu. V něm holkám ukazoval, jak se dcera Alenka učí lyžovat. V dalším pokoji pak dokonce ze svého mobilu pouštěl písničku zpěvačky Adele, což byla oblíbená zpěvačka jedné z dívek.

duhostroh.rajce.idnes.cz/Navsteva_senatora_Iva_Valenty_v_DD_-_5._1._2016/