Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Pekař peče housky…

01.12.2015 00:00

..se zpívá v jedné písničce. Jestli je to pravda, se mohly přesvědčit děti z Dětského domova v Uherském Ostrohu na vlastní oči. A nejen to, mohly si vyzkoušet jaké je to být pekařem v pekárně „U Bučků“ v Polešovicích. Na návštěvu do pekárny jsme přijeli ve čtvrtek odpoledne, kdy v pekárně pečou sladké pečivo – rohlíčky, šátečky, vánočky, mazance, záviny. Už pro nás měli připraveno těsto, a tak jsme se hned pustili do práce. Vždyť se přece říká: „Bez práce nejsou koláče!“

Na šátečky a rohlíčky je třeba těsto vyválet, dát náplň (nejvíce chutnala čokoládová), pečlivě zabalit a šup na plech. Jak se plnily plechy, tak také přibývalo mouky na dětech. Zamoučení byli někteří až za ušima. A už jsme spěchali k peci, kde pekaři začali nejprve péct vánočky a mazance a potom také naše šátečky. A upekli je krásně! Domů jsme si z pekárny odnesli plnou krabici sladkých šátečků a rohlíčků. Pekařské povolání je náročné, pracuje se hlavně v noci, ale všechno tam krásně voní, je tam teploučko a plno sladkých dobrot. A vůbec neplatí, co se zpívá v písničce, že pekař peče housky a málo mě má rád. V Pekárně u Bučků na nás byli všichni moc hodní, měli s námi trpělivost a to umí jen ti, co mají rádi děti!

Tato akce byla podpořena z projektu Bav se a pomáhej realizovaného Spolu dětem o.p.s. ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem a Nadačním fondem Albert.

 

Bc. Dobromila Krysová, vychovatelka DD UO

 

https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Bav_se_a_pomahej