Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

LEHKÁ ATLETIKA DĚTÍ A MLÁDEŽE DĚTSKÝCH DOMOVŮ 2009

24.05.2009 22:25

Pod hlavičkou Federace dětských domovů ČR pořádal Dětský domov Uherský Ostroh již devátý ročník soutěží v lehké atletice. První ročníky se konaly pravidelně v Uherském Ostrohu u základní školy. Zvyšujícím se číslem pořádaných ročníků rostl i počet zájemců o tuto akci, a proto se celá soutěž přestěhovala do nádherného atletického areálu v Uherském Hradišti. Ten i v letošním roce přivítal reprezentanty deseti dětských domovů z oblasti působnosti DDÚ Brno, Hlinky.

Celá soutěž byla rozdělena podle kategorií – od benjamínků (nová věková skupina) až po dorostence, a dále podle jednotlivých disciplín – běhy, skoky, hody. Již první disciplíny přesvědčily všechny škarohlídy, že si děti své medaile a diplomy přijely tvrdě vybojovat. Urputné boje nastaly při sprintu „benjamínků“, kdy Tomáš přece musel zvítězit, protože denně trénuje – běhá každé ráno do školky. No, a v Liptále, což byli soupeři, asi mají školku ještě blíž, než v Ostrohu a neměli tolik natrénováno. Soupeři pak byli lepší ve skoku do dálky z místa i v hodu tenisákem. To však nic neměnilo na skutečnosti, že se na stupních vítězů pravidelně střídali, přebírali své „fidorkové“ medaile, diplomy a plyšáky.

Stejné disciplíny měla i kategorie nejmladších a mladších děvčat a chlapců, rozdíl byl pouze v délce sprintu. Tady se skvěle zapsal Lukáš Kotlár, Mirka s Natálkou a pochvalu zaslouží i Lojzík, který se moc a moc snažil a bylo to vidět (rada pro tebe – pokud budeš pravidelně trénovat, stupně vítězů tě příště neminou).

Kategorie starších žáků, žákyň a dorostu si v disciplínách přidala ještě skok do výšky, vrh koulí a běh na 800, resp. 1500m. Tady už bylo vidět zkušené borce typu „přišel – viděl – zvítězil“ – z DD Zlín Lazy, DD Kroměříž, DD Hodonín, DD Uh. Hradiště, …, ale i my tady měli své zastoupení. Na bednu vystoupala neustále usmívající se Anetka a Pavla. Zdravotně a tělesně znevýhodněná Maruška dala „na frak“ všem zdravým holkám a v hodu krikeťákem vyházela stříbrnou příčku ! Tomu říkáme v naší práci integrace ! Kluci se nechtěli nechat zahanbit, a tak se na stupních vítězů vystřídali (někteří i několikrát) Erik, Lukáš, Milan, Petr, Mirek, obdiv zaslouží i oba Janové. Borci v těchto dvou věkových kategoriích obdrželi za své výkony krásné kovové a skleněné medaile, diplomy, plyšáky a drobnosti.

Mimořádnou pochvalu zaslouží celá rodina Borkovcova, poněvadž se všichni zasloužili o největší přísun bodů svému dětskému domovu

Tomáš

za 1x 1.místo + 2x 2.místo; Lukáš za 1. + 2. místo

Milan

za 3.místo

Maruška

za 2.místo

Poprvé také pořadatelé oslovili studenty uherskohradišťské SŠPH, aby pomohli zpracovat výsledky. Práce Martina Mynáře a Michala Sochorce, oba ze 2.C, tak přispěla k hladkému průběhu soutěží.

Poděkování zaslouží všichni – děti za své předvedené výkony, tety a strejdové za přípravu a realizaci soutěže. Devátý ročník je za námi, bude i desátý?

Zdroj: www.zkola.cz