Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Kouzelný koncert…

14.11.2015 00:00

No uznejte, jestli to nezní tajuplně a to tím spíš, že ho připravuje opravdový kouzelník. Není jím nikdo jiný než pan Jiři Hadaš z Uherského Hradiště, který již tradičně připravuje v tomto čase předvánoční překvapení pro děti z dětských domovů. Tentokrát bylo báječné. Na dvě stovky dětí navštívily v Brně představení muzikálu na ledě „Máša a medvěd“.  Mnohé z dětí si neuměly představit zážitek, který je čeká, ale nedočkavost byla obrovská a v sobotu. 14. listopadu mnozí nemohli dospat a dočkat se odjezdu.

Po zodpovězení asi tisíce otázek jsme i my z Uherského Ostrohu konečně dorazili do Brna a již první pohled na ledovou plochu s chaloupkou medvěda byl pro mnohé zážitkem. Nadšeně jsme  přivítali hlavní hrdiny - medvěda  a holčičku Mášu. Fandili jsme medvědovi, aby získal krásnou medvědici a dokázal porazit konkurenta v lásce. Na to všechno však nebyl sám, pomáhala mu zvířátka - baculatí ježci, elegantní lišky, veverky, které prováděly obratné kousky vysoko nad ledovou plochou, žabáci, myšky a dokonce i medvěd Kung fu panda. Pochopitelně jeho největší pomocnicí byla kamarádka Máša. Ta si poradila opravdu se vším, dokonce i se smečkou vlků, která v lese sice všechny ohrožovala, ale jejich píseň „Vyjem, vyjem, vyjem…“ se stala u našich dětí největším hitem.

Děti bez rozdílu věku byly naprosto nadšené. Smály se, tleskaly, broukaly si písničky a na konci odměnily herce potleskem vestoje. Pak by normálně  následoval odchod, ale tentokrát bylo všechno jinak Kouzelník opravdu kouzlil a měl pro nás ještě jedno skvělé překvapení. Bylo jím setkání se samotnými účinkujícími. Na chvíli jsme si mohli vyzkoušet pobyt na ledě a potkat se tváří v  tvář s krasobruslaři, kteří role vytvořili. Pro děti to byl velký zážitek, chtěly se se všemi vyfotit,  podat si ruce a dokonce zazněla prosba „můžu si vás pohladit?.“

Obrovský potlesk vestoje bychom však chtěli věnovat zejména Jiřímu  Hadašovi, Věře Balejové a jeho dalším spolupracovníkům, kteří nelitovali času a úsilí, aby pro nás tento kouzelný koncert a zároveň dárek dokázali zorganizovat a zajistit.

Moc děkujeme…