Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Děti dětských domovů a hvězdy TV Nova, aneb bowling v Olympii

21.03.2010 22:20

    Poslední zimní sobotu měsíce března se uskutečnilo společensko-sportovní setkání dětí 10i dětských domovů z Moravy. Setkání proběhlo na základě pozvání humanitární dobrovolnické organizace C4C na již tradičním místě v brněnské Olympii. Náplní této akce bylo zasoutěžit si v týmech se známými osobnostmi televize Nova v bowlingovém centru. Tato akce se konala již popáté a páté výročí bylo také krásně oslaveno obrovským dortem – rozkrojeným na neuvěřitelných 86 porcí v úvodu setkání.

    Z Dětského domova Uherský Ostroh se pozvání tentokrát zhostily všechny děti 1 RS. Pro některé to bylo poprvé, pro některé -  možnost srovnání s předchozím rokem. Na akci byly děti připraveny – věděly, s kým budou mít příležitost se setkat a jak soutěž probíhá. Cestovali jsme naším služebním automobilem - vybaveni svačinou, dobře naobědvání, díky rychlosti naší paní kuchařky a také foťáky na zachycení této mimořádné události a zvláštní příležitosti.

    Cesta do Brna byla bez sebemenších komplikací, samotné zahájení a organizace klapala podle dobrého a osvědčeného scénáře. Naše děti, rozlosovány do jednotlivých soutěžních týmů, bojovaly podle svých schopností, komunikovaly neformálně se svými hvězdnými kapitány týmů a dobře se bavily, mezi sebou, se známými dětmi i s těmi  uváděnými hvězdami obrazovky televize Nova. Oceňovaly nadšení a vtip Petra Rychlého, Karla Voříška ale i neformálnost paní Dany Morávkové a ostatních. K setkání patřilo i občerstvení během souboje – pizza, hranolky, limonád co hrdlo ráčí a ten již zmiňovaný dort.

    To, co stojí za vyzdvižení, je forma odměn vítězům. Děti nesoutěžily o žádné mobily, foťáky, batohy a drahé dárky. Ceny byly spíše symbolické – nebyl rozdíl v hodnotě - např, barevné křídy, čepice kšiltovka, kniha, různé drobnosti spíše na připomínku tohoto dne.  Moc se mi to líbilo a vidím v tom výchovný smysl: nesetkáváme se proto, abychom vyfasovali nový mobil, televizi. Setkáváme se proto, abychom poznali, jací jsou jiní lidé mimo naše zařízení, co dělají ve svém volném čase. Během celého odpoledne jsme fotili a nafotili spoustu fotek, které chceme využít hlavně do naší rodinné prezentace. Malou trošku vám předkládáme.

    Organizátoři DÍKY za krásný den.

Zdroj: www.zkola.cz